Lezbejska porodica stravično ubijena u sopstvenom domu na Božić

Lezbejska porodica stravično ubijena u sopstvenom domu na Božić

29.12.2017

Dvije lezbejke, Shanta Myers (36) i Brandi Mellls (22), i njihova djeca Shanise (5) i Jeremiah (11) su ubijeni/e u svom domu. Prema Times Unionu, bili su svezani i imali su prerezane grkljane.

Policija je radila u tajnosti, te se imena žrtava nisu objavila sve dok se familija nije obavijestila i dala saglasnost za objavu. Shanta i Brandi su imale još jednog starijeg sina koji nije bio prisutan za vrijeme ubistva, te se policija nije oglasila o njegovom imenu ni starosti.

Četiri besmrtna tijela je pronašao stanodavac, koji je zvao da provjeri kako su Shanta i Brandi dan nakon Božića, kada mu se nisu javile otišao je da vidi jesu li uredu.

„Postoje indikacije da ovo nije nasumični zločin“ – kaže šef policije , James Tedesco, u gradiću u državi New York – „Molim sve osobe koje su upućene u to šta se ovdje moglo desiti, pogotovo ljude u zajednici, ljude koji su ih blisko poznavali, da nam pomognu da razjasnimo situaciju.“ Ovo je najgori zločin s kojim su se suočili u gradiću Troy.

Izvršene autopsije bi trebale dalje osvijetliti ovaj slučaj i pomoći policiji da riješi pitanje ubice, vlasti se nisu htjele oglasiti o detaljima slučajeva ni da li je bilo nasilne provale u kuću.

„Ne postoji resurs u gradu koji nećemo iskoristiti, ne postoji ništa što nećemo uraditi sve dok ne dođemo do odgovora i donesemo pravdu.“

Priredila: Lejla Delalić