Cynthia Nixon kandidirat će se za guvernerku New Yorka, kampanja kreće iz Stonewall Inna

Cynthia Nixon kandidirat će se za guvernerku New Yorka, kampanja kreće iz Stonewall Inna

23.03.2018

Miranda iz popularnog “Seksa i grada” u ponedjeljak je na Twitteru najavila kandidaturu i obznanila glavne točke svog progresivnog programa. Poznata glumica i aktivistkinja Cynthia Nixon mogla bi postati i državnica. Na predizborima 13. septembra ove godine pokušat će postati demokratska kandidatkinja za guvernerku New Yorka – protukandidat će joj biti sadašnji guverner Andrew Cuomo.

Videoporuka u kojoj Nixon objašnjava svoj program prati jedan uobičajen dan u njezinoj obitelji koju čine njezina supruga Christine i sin Charlie. Poruka jasno govori o njezinoj ljubavi prema New Yorku, njezinu rodnom gradu. Nixon ističe da je u New Yorku odrasla i da tu odrasta i njezino dijete te kako je ponosna što je završila javnu školu, a još ponosnija što i njezino dijete pohađa takvu ustanovu. No, smatra da mladi u New Yorku danas nemaju takve prilike.

Mišljenja je, tako, da su Cuomo i suradnici iznevjerili građane i u samom New Yorku i u cijeloj saveznoj državi. Navodi da polovica djece u gradovima na sjeveru države New York živi ispod praga siromaštva. Nixon to želi promijeniti, kao i riješiti nagomilane probleme u upravljanju podzemnim željeznicama.

Svoj je program opisala kao hrabru i progresivnu poruku, a Cuoma je nazvala centristom. Nixon je dugo najavljivala kandidaturu solidarizirajući se s korisnicima metroa i informirajući se o prometnim politikama zbog mnogobrojnih kašnjenja i problema koji su nastali za vrijeme protekla dva Cuomova mandata.

Podrška Cuomu, prema istraživanju Sveučilišta Quinnipiac objavljenom na Valentinovo, pala je ispod 50%. U New Yorku mu podrška iznosi 52%. Ipak, novo istraživanje Siena Collegea pokazuje da Cuomo ima uvjerljivu prednost pred Nixon. Za njega bi glasalo čak 66% birača/ica, dok bi 19% birača/ica povjerenje dalo Nixon.

Nixon je na Twitteru, između ostalog, pozvala i sve “kvalificirane i nekvalificirane lezbijke” da je dođu podržati u prvom danu kampanje za koji je odabrala legendarni njujorški Stonewall Inn.

Screenshot_6